dimecres, 31 d’agost del 2016

Vin og Venn: Expliquem Priorat

Aquest dimarts 30 d'Agost ens ha visitat el club de vins Norueg "Vin og Venn" ( Vi i amics). Fa uns mesos ens vàren visitar a la botiga una petita delegació per demanar-me que els organitzecim algun dels tasts o visites que els permetessin conèixer la nostra DOQ, això sí, fugint de les marques i cellers més coneguts a fi i efecte de tenir una idea més clara del que és la nostra comarca.

El grup que ens ha visitat era de 40 persones, i hem començat el dia dividint-los en tres grups que han anat a visitar i tastar els vins dels cellers Devinssi, Cal Batllet i Celler Balaguer i Cabré. Tres filosofies de treball dins a Gratallops, i amb un tamany que lligava amb el que ens havien demanat. 


Després, el gran amic i millor cuiner Pau Escriu Caballero del Restaurant Els Tallers de Siurana ens ha preparat un menú degustació amb el que armonitzar els vins de 11 cellers més de la nostra comarca.

Entrants freds :

Filet de tomàquet rosa amb bacallà fumat i allioli de codony
----
Anguila fumada amb poma i cibulet
-----
Flam de foie amb chutney de figues

Els vins dels entrants freds van ser:
  • La Plantadeta Blanc Roure 2015 del Celler Sabaté de La Vilella Baixa
  • Llum d'Alba 2015 de Trossos del Priorat de Gratallops
  • Riu Blanc 2012 de L'Infernal de Torroja del Priorat
Entrants Calents :

Espàrrecs verds rostits amb pedrer d’ànec i herbes del Montsant

Truita de patata evolució

Broquetes de cansalada de coll amb pop i emulsió de pebrot

Els vins dels entrants calents van ser:
  • "S" 2014 de Saó de Coster de Gratallops
  • L'Interrogant de Celler Clos93 de El Lloar
  • Solà Clàssic 2012 de Celler Solà Clàssic de Bellmunt del Priorat
Plats principal :


Porcell melos i cruixent amb cebetes agredolces i pastanagues a la vainilla


Els vins del plat principal van ser:
  • Genium Coster 2009 de Genium Celler de Poboleda
  • Mas de Masos de Cellers Capafons-Ossò de Falset
  • Coster de l'Alzina 2012 de Celler aixalà Alcait de Torroja del Priorat del Priorat
Postres:



Mojito, evolució d’un còctel
-----
Mousse de iogurt i mango
-----
Trufa de xocolata i canyella
-----
Maduixes marinades amb caramel salat 

Els vins dels entrants calents van ser:
  • Arrels 30 anys d'Arrels del Priorat de Gratallops
  • Sinfonia de Celler Sangenís i Vaqué de Porrera

Com sempre, i amb l'esperit que em van inculcar els pares, hem volgut que tothom tingui la seva oportunitat, i en un diptic fet per l'ocasió, cadascun dels nostres visitants va endur-se informació ded contacte de cadascun dels cellers dels que havien tastat vins, així com de menú.




Fi de festa amb parlaments, ovació i cants d'agraiment al cuiner i a nosaltres per la feina feta, i felicitacions pel que van dir va ser la millor experiència viscuda en una zona vinícola, i això que venien de visitar el Rosselló, Italia, Rioja, Ribera del Duero i d'altres. Molt honrats per passar a formar par de forma honorífica d'aquest club, tal i com testifica la banderola amb una foto del cas c antic d'Älesund, un casc antic molt especial i molt significatiu a nivell arquitectònic.


Takk, venner !!!
Skäl !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger