divendres, 12 d’agost del 2016

Ja tornem a ser aquí.

Hem carregat les piles en una de les zones que més m'agraden de França. Banyuls i Collioure estan a la Catalunya Nord, i els costers de llicorell i les seves vinyes vora el mar, són un petit Priorat que toca el Mediterrani. Aquí conviuen la AOC Banyuls que elabora vins rancis i rancis dolços, i que els millors anys surten com Banyuls Grand Cru, i la AOC Collioure, que alabora vinc blancs, negres i rosats.

Platja de les Paulilles amb vinyes al fons

La platja de les Paulilles és una antiga fàbrica de Dinamita que donava feina a 200 persones, però que acabada la guerra va acabar tancant, i ara és un lloc encantador on banyar-se amb les vinyes que arriben fins al mar, amb peixos que neden amb tu i amb un centre informatiu de l'activitat que havia estat un dels motors de la zona.



Vàrem visitar la Cooperativa Terres des Templiers, molt amics nostres arran del celler Arrels del Priorat i que ens havien visitat i menjat al Restaurant Piró, ens van rebre molt bé, amb una visita guiada del seu president George Roque, i en que vàrem comentar problemàtiques i inquietuds comunes entre les nostres DO's i els nostres cellers. Conversa molt interessant en relació a la Garnatxa i la Garnatxa Gris, així com els sistemes de plantació, els costers, els marges i altres aspectes de la viticultura. Mai els podrem agrair prou el seu temps i atenció.

Tot seguit vàrem visitar Domaine de la Rectorie, d'on també ens interessava el seu blanc Argile, doncs els rancis ja els coneixíem i els negres també. Escapadeta a Pic Joan on també vàrem adquirir un blanc que tenen que és un juguet i cap a sopar.

Collioure és un lloc preciós, turístic, però amb molt d'encant. Les terrasses, restaurantets que escampen les seves taules pels racons de la vila, als carrerons, a les places o al costat de la ribere i del port. Lloc genial per començar amb un Banyuls dolç i després gaudir d'un Colliure amb peix, mar´sc, unes creps, amanides, musclos o anxoves de la zona.

L'endemà, cotxe i cap a Rivesaltes a la Vall d'Agly, on es trba el celler Clos des Feés, que elaboren un blanc d'un perfil molt interessant. Malgrat estar de vacances, l'Alexandra em va atendre amb molta amabilitat, i vaig descobrir un ventall de vins meravellós, amb la sort de tastar el blanc monovarietal que fan amb una selecció se sauvignon, i que és una meravella. En general molt interessant, amb vins negres sorprenents de Syrah, Ull de Llebre, Cabernet Franc, Garnatxa i amb un blanc de Garnatxa Blanca i Garnatxa Gris que era l'objecte de la visita. Moltes gràcies pel vostre temps i cordialitat!! 

Foto del web de Domaine de la Meunerie

Som malats de vi, i per acabar el dia, visita a una botiga de vins de Collioure, on tastant els vins d'un viticultor dels Aspres, el Stéfane de Domaine de la Meunerie, amb uns vins molt interessants, entre els que destacava un negre de Garnatxa 100% el seu Impromtu Rouge i el blanc de Chardonay i Garnatxa Gris, Impromtu Blanc. Un descobriment, i un vigneron «cômme il faut». 

Piles carregades i cap a casa, que aquest Agost tenim feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger