dissabte, 2 d’abril del 2016

La DO Conca de Barberà crea un distintiu per fer marca Trepat

A partir del mes d'Abril, la DO Conca de Barberà oferirà als celleristes la possibilitat de distingir els vins elaborats amb trepat amb un distintiu. L'etiqueta TREPAT compta amb aquesta inscripció amb lletra majúscula sobre una empremta dactilar. La DO Conca de Barberà, a través d'unes bases, serà l'encarregada de facilitar els distintius a cada celler que, prèviament haurà formalitzat la petició un cop el vi ja estigui certificat i embotellat. 

Tenint en compte que actualment, a la Conca de Barberà hi ha unes 1.100 hectàrees de trepat, aquest raïm és tot un estandard per fer territori i distingir aquesta singularitat. De totes maneres el 80% encara es ven fora de la comarca com a vi base per a caves, el que mostra la capacitat de crèixer d'aquesta DO amb un raïm tant especial.


Des d'aquest blog volem felicitar el Consell Regulador de la DO Conca de Barberà per aquesta iniciativa que mostra un cop més el camí a seguir en la búsgueda de la tipicitat. Un pas més en el camí que ja van obrir fa anys vins de dos bons amics com el Carles Andreu o el Ricard Foraster.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger