divendres, 18 de març del 2016

Tastant Les Clivelles de Torroja 2014



La carinyena més singular de la DOQ Priorat es presenta amb una nova anyada. El Jordi Aixalà del Celler Aixalà Alcait va començar a fer aquest vi de carinyenes d'uns 15-20 anys l'any 2009, com un repte personal buscant l'expressió de la pecularietat de les vinyes joves d'aquest varietat amb un treball seriós.

Ja des de fa un parell d'anyades entre les bòtes entre les que es fa l'envelliment de 12 mesos hi ha un 30% que són de fusta de castanyer, en una clara aposta per la tradició i amb l'objectiu de donar una oxigenació diferent al vi.

El resultat? Un vi d'un perfil aromàtic elegant, subtil, amb matisos florals i de fruita un pel sobremadurada. En boca? Això és el que jo anomeno un vi mentider, un vi que el nas ens parla d'una cosa, però que en boca ens sorprèn amb un caràcter totalment difenrent. Amb una entrada sedosa, un pel dolça, de tanins ben perfilats, llarg i fresc.

Una bomba de la que nomès s'han fet 2.000 ampolles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger