diumenge, 19 d’abril del 2015

I ara què? Fem un pas més a la DOQ Priorat?

Els que em coneixeu ja sabeu que de fa temps que en diferents converses he parlat de cap on penso que hem d'anar, quin és el següent pas en la DOQ Priorat, i segurament en la resta de DO's que conformen el panorama vinícola Català.

En el tema de la Zonificació ja es va fer una declaració d'intencions de quin es pensa que és el camí, un camí que a França es porta fent des de fa molts i molts anys, i que si volem continuar, passa per fer un altre pas, el pas dels "vignerons".

Es veritat que en el tema dels Vins de Vila i dels Vins de Finca s'ha fet feina, però en queda molta per fer, per posar en valor la feina que es fa en una Denominació D'Origen amb més de 100 cellers i amb una diversitat tant amplia de sòls, climes i maneres d'entendre la nostra terra.

Un vi de "vigneron" què és? Parlem d'un vi on el celler que l'elabora només utilitza raïm procedent de les seves terres i que per tant aporta un missatge més clar al consumidor. En aquesta definició de vins no hi tenen cabuda els vins d'encàrrec, que tot i que avui en dia pot esbrinar-se mirant el Registre d'embotellador, no queda clar a primer cop d'ull, i tampoc hi tenen cabuda vins que es fan comprant verema, però això no implica que estem parlant de vins millors. Evidentment, un vi pel fet de ser de "vigneron" no serà millor que un altre dins la mateixa DOQ i que no tingui aquesta etiqueta, com no és millor un vi ecològic o biodinàmic pel sol fet de ser-ho, però qui el compra té més informació del que hi ha a la seva copa.

2 comentaris:

  1. Tens raó, Jaume! S'ha d'anar avançant. Sense errar cap pas, però sense aturar-se. I la direcció és la que marques tu.

    Salut!

    Jaume

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jaume,
      No sé si aquesta és la direcció a seguir, però si sé que per coherència sembla que ho és, i als nostres veïns del nord no els ha anat malament.
      Una abraçada!!

      Elimina

 
Wine Blogger