divendres, 7 de novembre del 2014

Parlem d'impostos?

Ahir es va destapar l'escàndol que molts sabíem, però que ara ha sortit a la llum. Multinacionals com Google, Apple, Ikea i molts altres, no paguen impostos en els països on generen les ventes. Això no ens hauria de sorprendre, a Espanya tenim altres mecanismes, com les SICAV.
Algun cop ja he parlat de la importància vertebradora del petit comerç, i com les polítiques impulsades des de les diferentes administracions van en contra d'aquest model que va ser bàsic en la història de Catalunya.
En el fons, en aquests moments en els que els governants s'han convertit en titelles de les multinacionals, la democràcia es captiva d'aquesta dependència, i el vot veu la seva interpretació en el consum, i m'explicaré.
Si deixem que desapareixin les petites botigues, les pastisseries, les fleques, els fusters, les botigues de roba, etc..., llavors serem esclaus de les grans superficies, de moltes franquicies que basen el seu negoci en una explotació de mà d'obra en origen i en el punt de venta, un model bassat en la mediocritat.
Tenim la força de comprar pa en una fleca, i no en una cadena o una benzinera. Tenim la força de comprar a les botigues, on t'atenen, on treballen per tu, coneixen el que venen i la diferencia de preu no és tan gran.
Aquest botiguer gasta al barri on viu, cotiza al pais més que qualsevol d'aquestes societats de vampirs i vertebra el barri.
TENIM EL PODER, PERÔ L'HEM D'EXERCIR!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger