dimarts, 17 de desembre del 2013

Preparant la nova carta: Mas Bertran (DO Penedès)

Ja fa un temps que treballem en la nova carta de vins del Restaurant Piró, i en la nostra cerca de  coses amb una certa ànima fora de les fronteres de la nostra comarca, un dels projectes que ens va enamorar va ser el del Celler Mas Bertran.


El celler no és nomès un celler, és quelcom més. A la seva botiga podem trobar productes de totes dels DO's catalanes, i disposen d'espais pensats per fer del celler un centre del vi, un lloc on poder organitzar conferencies, events d'empreses, etc.. 


Pel que fa als vins, la natura pren les regnes. Intervenir-hi el mínim possible per obtenir-ne el màxim rendiment. Amb una aposta per les varietats pròpies del Penedès. 


De la gran feina que fen en aquest celler, hem seleccionat els següents productes:

BALMA Brut Nature



Cupatge: 40% Macabeu, 45% Xarel·lo, 15% Parellada

Cava de groc pàl·lid, net i brillant, amb un olfacte net i intens. Records a fruita madura i criança. Aromes de fruita blanca (pera, préssec) i fruita tropical ben lligats.
En boca és sec i i subtils tocs amargs. Amb bona estructura i bombolla ben integrada. Fruita blanca, cítrics i làctics en bona conjunció. Post-gust fresc i llarg.

NUTT 

Cupatge: 100% Xarel·lo

Es tracta d'un monovarietal de xarel·lo de vinyes velles diferent, amb un nas a fruita madura, que després en boca es mostra equilibrat, amb molt bona acidesa. complex, carnós, llarg i equilibrat.

NUTT Rosé

Cupatge: 100% Sumoll


Un altre monovarietal d'una varietat autòctona d'aquesta zona vitivinícola. en aquest cas vinificat com rosat. Es tracta d'un joguet. En nas destaquen les notes cítriques, florals i afruitades. en boca és molt fresc i de post-gust persistent i amb records a fruita madura.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger