dissabte, 23 de novembre del 2013

Degustació de vi novell

Foto d'Oriol López Massaguer

Aquest dies es presenten tot un seguit d'actes per donar la benvinguda als vins novells, i aquest cap de setmana, al Restaurant Piró obsequiem amb una copa de vi novell els nostres clients, i també podeu tastar-lo a Bonviure.
És important entendre que és el "vi novell". Aquest vi no és el vi jove, que podrem gaudir a partir del mes de Gener o Febrer. El "vi novell", a diferencia del vi jove, és un vi d'immediatesa, un vi per consumir en un parell de mesos, mentre que el vi jove, el podrem anar gaudint al llarg de l'any, i fins i tot, podem consumir-lo en un parell d'anys.
Antigament, i per il·lustrar aquest concepte, s'entenia que el vi novell s'havia de consumir mentre la branca de pi que es penjava als cellers o les botigues, encara fos verda. Aquest signe de la nostra tradició, cada any, des d'uns anys cap aquí, es reivindica davant el Beaujolais Nouveau, que també arriba per aquestes dates. De totes maneres, no en trobem a la DOQ Priorat, tot i que en podem trobar d'altres DO's Catalanes, i en el nostre cas hem triat un de la DO Montsant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger