dissabte, 9 de novembre del 2013

Coneixent els Cellers: Cesca Vicent


No és mai fàcil parlar d'un celler amb el que tens un lligam familiar d'una manera objectiva, però és just parlar d'un celler ma com una formigueta va treballant i mantenint-se fidel a una filosofia que ja ve de lluny.
Amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement de la finca Mas d'en Corral, l'any 2006, Cesca Vicent va realitzar un estudi amb l'assessoria de Vien Assessoria, SL per fer un mapa detallat del sòl. Aquest estudi constitueix l'espina dorsal per tractar amb terra i les vinyes, ja que cada planta té les seves pròpies característiques i cada varietat en funció del que les seves arrels es troben que els trens de manera diferent. 


D'aquest estudi es despren que a la finca hi ha onze tipus de sòl (superfícies de grava, pissarra, granits, loess, ...), i en funció d'aquests sòls es va buscar el terreny ideal per cada varietat de raïm. Aquesta combinació dóna propietats dels seus vins i notes aromàtiques molt diferents a la resta de vins de la DO.
Així mateix, el treball de la vinya es fa dins els paràmetres de l'agricultura ecològica, i tot, per elaborar direrents vins amb diferents caràcters i propietats.


Per a mi, l'estrella de la casa és Abat Domènech, un vi amb el ja clàssic cupatge de Carinyena, Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, però amb molta personalitat. Es tracta d'un vi que vol temps, és mirar-se el paisatge d'on surt, i això s'ha de fer amb calma per trobar-ne tots els matisos. Personalment és dels vins que recomano decantar. 
Lo Piot és el priorat més auster, amb una mineralitat més marcada, més directe i amb uns tanins madurs, dolços, però molt marcats. El cupatge fuig dels tòpics, i al cabernet es casa amb la garnatxa per donar un vi amb molta personalitat.
Lo Cabaler és el blanc de la casa, amb garnatxa blanca i macabeu, sec i aromàtic, mineral i a la vegada plè de fruita, i amb una producció molt limitada.
I la raresa del celler és un dolç vell, el Vell Segle XX, un vi que recorda els millors Porto, i del que nomès se n'han fet 270 ampolles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger