dijous, 8 d’agost del 2013

Fa por...

Fa por el que llegeixes que pot ser el futur en l'alimentació, com  és el cas de la noticia sobre la primera hamburguesa desenvolupada en un laboratori a patir de cel·lules mare per científics holandesos. Ja sé que el missatge que ens volen vendre és que pot ser la solució a la fam en el món, però tots sabem que això no serà la solució, i que aquesta, forçosament passa per un canvi en el paradigma. I donat que la millor manera de veure les coses és amb exemples, en posaré un parell:

1) Quina llet bevem?

Ja no entro a valorar si la llet que ens arriba és o no de més o menys qualitat, però tothom qui ha tastat llet sap que la majoria de llets que hi ha als prestatges del supermercats tenen gust a quelcom diferent al que podriem anomenar llet.
De tota manera, aquest apunt té més a veure amb el que contenen els briks de llet:


Si ens fixem en la foto, les caixes de llet duen una numeració que va de l'u al cinc a la par inferior.

Es permet a les fàbriques de llet reciclar la llet un màxim de 5 cops. Què? Reciclar la llet? Doncs sí, aquesta numeraciú indica en quina fase de reciclatge es troba aquella llet, corresponent a la fase el número que falta de la serie de 1 a 5. Així, en el cas de l'esquerra estem en una llet nova, mentre que en el de la dreta ja s'ha 
reciclat 4 cops.
Això vol dir que quan arriba a la data de caducitat, es desidrata i es torna a hidratar per tornar-la a posar a la venda.

2) Quina carn ens donen als fast foods?

No diré res, nomès que feu un cop d'ull a aquest video d'un senyor que demostra com fan les hamburgueses en una gran empresa de menjar ràpid, i que els ha guanyat un pleit.

Podriem parlar d'altres temes, com la cria massiva de pollastres, l'util·lització de transgènics i les patents de llavors que estan fent algunes multinacionals. Fa por, o no fa por?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger