dijous, 1 d’agost del 2013

Coneixent els cellers: Celler Cecilio


Fa temps que em rodava pel cap fer un seguit d'apunts sobre cellers de la DOQ Priorat, i per començar, donat que algun  ha de ser el primer, he decidit començar pel primer celler inscrit a la Denominació d'Origen, el Celler Cecilio.
Es sabut que es tracta d'un celler amb el que m'uneix un lligam familiar, doncs és el celler pairal de la família de la meva mare, pel que intentaré ser el més objectiu possible.


La història d'aquest celler és peculiar, doncs va ser durant la Guerra Civil Espanyola quan va arribar de La Vilavella (Castelló) el Joaquim Vicent Barres, (Cecilio), i va conèixer la Francisca Robert Guiamet. Després de la guerra, el meu avi va dedicar-se a recuperar les terres de la família que s'havien perdut, i va posar en marxa el celler, després d'estudiar una mica d'enologia, per poder enviar vi al seu poble i d'aquesta manera comercialitzar el vi que produïa.

De tot això ja en fa uns quants anys, i ara és l'August Vicent, el seu fill i germà bessó de la meva mare, qui regenta aquest celler i des de ja fa uns anys, embotella l'Espill, el Celler Cecilio Negre i el Celler Cecilio Blanc. L'August, tot i mantenint el celler antic, on actualment fa la criança en bótes, va ampliar-lo i modernitzar-lo, i ara una nova generació està començant a agafar el relleu.


Els vins d'aquest celler es destaquen per un marcat caràcter Prioratí, i si bé el Celler Cecilio Negre és un vi que en la modéstia s'expresa en fruita i mineral per donar-nos la benvinguda a la comarca, i és així com m'agrada a mí, com un vi per començar a tastar Priorats. Però L'Espill, ah!, aquest ja és una altra cosa, i la carinyena i garnatxa, amb aquest toc de cabernet, ens mostren el Priorat més profunt, elegant, que fuig de l'astringència i agressivitat que alguns han volgut vendre com mineralitat. En aquest, trobem el mineral on ha de ser, en el nas, i la boca és rodona i sedosa.

Molt recomanable la visita guiada al celler, on l'August fa gala del seu do de gents, i que s'acaba amb un tast dels seus vins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger