diumenge, 24 de febrer del 2013

Artai 2009


Fa temps que volia penjar aquest post, la veritat és que ja tenim el 2010 d'aquest vi disponible, i m'he decidit per fer un apunt de la primera anyada d'aquest vi.
No parlem d'un vi nou, parlem d'una revolució al celler Ripoll Sans, o Cal Batllet. Segurament, molts ja coneixeu el Closa Batllet, el Closa Batllet Blanc, el Petit Batllet i el mític Closa Batllet 2 Vinyes. Tots aquest vins els elaborava el celler abans esmentat. però l'anyada 2009 ha representat un punt d'inflexió en la manera de fer i d'entendre el territori en aquest celler del meu amic Marc Ripoll.
Ara, amb noves imatges, ( han canviat els noms dels vins, l'ampolla bordelesa per borgonyesa i els noms), però, el que és més important, fent una aposta clara pel concepte de Vi de Vila, i en aquest àmbit, neix l'hereu del Petit Batllet, que ara pren el nom del primogènit de la casa.
És tracta d'un Vi de Vila de Gratallops amb Garnatxa, Carinyena i Cabernet Sauvignon, que en obrir l'ampolla no tarda gens a expressar-se.
De color brillant i capa mitjana alta, amb rivet violeta que ens apunta la seva joventut.
En nas, apareix fuita vermella, mineral, pebrot vermell i diferents tocs de vainilla  i especies del torrat de les botes.  
En boca,  té una entrada fresca, elegant, amb molt bona acidesa i uns tanins dolços a l'hora que secants. Es tracta d'un vi que sense ser molt llarg, si és persistent i de bon veure, convidant-te a prendre un altre traguet. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger