dijous, 11 d’octubre del 2012

Vins per a... Ara veurem que pasa

El mes de Febrer vaig fer un apunt referent als vins de la crisi, on feia referencia al moment que vivien els cellers, i on donava una pinzellada als anomenats "vins per a" o marques blanques. 
Aquests anys de prou producció, els "marxants de vi", han pogut aprofitar la situació de crisi per adquirir vins en estoc o excedent de producció per fer-se els seus vins a mida, vins amb l'avantatge que la marca, en la majoria dels casos és del marxant, i que per tant es pot comprar vi a qui calgui per tal de fer un vi que ja té la cadena de distribució muntada, i que ben vestit, es ven i promociona.
Aquest any, fruit de la poca producció, ( ens la majoria de cosos parlem d'una caiguda d'entre el 30 i el 50%), molts d'aquests cellers, que venien vins per fer "vins per a", han tancat files, mirant de produir els seus vins amb el que tenen, i el preu del vi de cara els que volen un "vi per a" esta pujant.
Tots els que em coneixeu sabeu el que penso d'aquest tema, i el cert és que aquest pot ser un any pels cellers amb producció pròpia, un any per els vins de veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger