dimarts, 24 de juliol del 2012

Viña Olmaza Joven

Ahir vaig tenir el gust de conèixer l'enòleg i fill de la família que produeixen aquest vi del que tot seguit us parlaré. Un noi jove, ple de ganes, amb moltes inquietuds, i que va fer una visita al Priorat ver veure quelcom diferent del que ell coneix. Un malalt de vi, i sobretot de garnatxa, i que busca com vinificar unes vinyes velles d'aquesta varietat que té a San Vicente de la Sandierra.
Després de tastar els vins que teniem oberts a la botiga, i de fer una visita al nostre celler, varem tastar el seu vi jove.
Es tracta d'un vi de Tempranillo amb un toc de Garnatxa i de Viura, aquest darrer, com va comentar-me ell mateix, s'afegeix a molts vins joves per donar-los un toc i guardar-ne el color.
El nas és un joguet, sense cap mena de dubte es veu molt el treball fet amb la maceració carbònica, i tot acompanyat d'un fons làctic molt subtil, com de "sugus", que li donen un punt llépol.
En boca es fresc, elegant, lleuger i de tanins agradables. No molt llarg, però el just per convidar-te a la següent copa.

Un vi sense pretencions, però molt ben fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger