dimarts, 13 de desembre del 2011

Vins Naturals

En un mercat tant complicat com el del vi, on moltes vegades la gent ens deixem dur per modes i/o corrents ideològics, no és del tot poc freqüent trobar-nos amb casos on dintre d'una mateixa manera de fer hi ha discrepancies quasi tant grans com amb d'altres maneres d'entendre el vi.
No fa gaires dies al programa del Canal 33 "En clau de Vi", van parlar dels vins Biodinàmics, i de retruc va apareixer en escena el Laureano Serres, que és un elaborador de vins naturals de la zona de la Terra Alta.El tema està en l'ús del famós Sulfurós, que tants problemes ens causa a gent amb especial sensibilitat a aquest Diòxid de Sofre. Com bé es comenta en la pàgina de l'associació de productors de vins naturals d'España, aquest producté és perjudicial per la salut, i aquí surt el problema, segons Jacques Puisais, un dels iniciadors d'aquest moviment, això no és així, i afegeix que aquest producte es genera de forma natural en el vi, fins a nivells molt grans en alguns casos.
Com a consumidors ja estem desorientats, així que, donat que ens hem de fiar de la gent que en sap, sisplau, m'agradaria que algú m'en fes quatre cèntims per acabar de treure'n l'aigua clara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger