dilluns, 10 de gener del 2011

Fons d'armari

Aquesta és una expressió que si bé té el seu origen en el mon del vestir, podem aplicar-la al món del vi, i és una de les tasques més difícils i emocionant a la vegada per aquell qui us aconsella els vins, o ver vosaltres mateixos, en el cas que sigueu dels que us feu la vostra tria sense ajuda de ningú.
No es tracta de tenir 1000 ampolles a casa, sempre he dit que el vi es per veure-se'l, i a no ser que tingueu la sort de tenir un lloc adient per guardar els vins, (cosa que amb els pisos que tenim avui en dia és força estranya), el més normal és tenir unes 20 ampolles, i a poder ser, vins que ens serveixin per diferents situacions.
  • El primer, i més important, és tenir unes quantes ampolles d'aquell o aquells vins per prendre a diari.
  • En segon lloc, hem de tenir dues o tres ampolles d'aquell o aquells vins especials que ens agrada prendre a nosaltres, sols o en parella.
  • En tercer lloc, hem de pensar en el vi de compromís que ens pot treure airosos d'una visita de darrera hora, i que és aconsellable que sigui un vi fàcil.
  • En quart lloc, sempre és recomanable tenir algun escumós.
  • Pel més aficionat, aconsellable sempre tenir un reconet per aquells dos o tres vins que volem descobrir, que ens han recomanat o que hem adquirit en una d'aquestes escapades enològiques que els més malats fem de tant en tant.
  • Per acabar, sempre pot estar bé tenir algun vi de postres.

1 comentari:

  1. Totalment d'acord amb els "fons d'armari"... :). I agrair-te també la recomanació del Prior Pons. Ja l'hem gaudit (i molt...!) i fins i tot ja el tinc publicat. salut!.

    ResponElimina

 
Wine Blogger