dilluns, 14 de desembre del 2009

Ha nevat al Priorat

Ahir va començar a donar senyals dl que avui ha estat una nevada, que si hem de fer cas del que diu el refranyer popular: “Any de neu, any de Déu”, o com diuen en castellà, “Año de nieves, año de bienes”.

Sí senyor, el Priorat està blanc com si del Pirineu es tractés, i els 15 cm. Que hi ha al terrat de casa són testimoni d'aquest bé de Déu que crea la famosa saó que amera la terra i d'un fred que acaba amb tot bitxo vivent. Són les nevades que ens agraden, la neu cau, està un parell de dies i desapareix, amb el que ens estalviem les molèsties que comporta conviure perllongadament amb ella.

Com sempre, a Falset ha nevat força més, uns dos pams, i un cop més el microclima del Priorat deixa la seva empremta. És un bon presagi per la collita que vindrà, i una bona manera d'acabar aquest any en que la paraula CRISI s'ha sentit fins a la sacietat.

Doncs bé, ara és el moment d'encendre el foc a terra, obrir una ampolla del millor Priorat, i amb un plat de formatges ben triats, una selecció d'embotits i pa amb tomaca, gaudir de la millor companyia. És l'hora explotar un verb que es catalans tenim i que en moltes llengües no té una traducció, “enraonar”. Un verb que és testimoni d'una cultura que sintetitza la raó i la conversa com a tret diferencial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger