dijous, 31 de desembre del 2009

Etiquetes: Episodi 1 In Memoriam

En aquest primer episodi sobre etiquetes, parlaré de etiquetes que tenen un post-gust amarg, però que presenten dos vins que estan molt bons. Ja sé que el tema és escabrós, però volia que fos el primer episodi a mode d'homenatge.

Gobe (DO Montsant)

Gobe és el om d'un vi i és el nom d'un amic perdut. El Gobe volia fer un vi, però un malaurat accident de treball se'l va endur, i els seus amics van decidir fer aquell vi que ell volia fer. A l'etiqueta veiem una persona asseguda al mig d'un cercle de gent. Aquests que l'envolten són els “Amics del Gobe”, els amics que van decidir tirar endavant aquest vi d'homenatge.

Nelin (DOQ Priorat)


Aquest blanc del René és un vi dedicat a la Celin, i l'etiqueta és una reproducció d'aquesta filla del René i l'Isabel. El vi ens la recorda a aquells que la vam conèixer, i és una raresa en el seu gènere, amb caràcter de la zona i un toc afrancesat, amb joventut i tocs de mel i codonyat.

Abat Domènech (DOQ Priorat)


L'abat Domènech va ser tot un personatge de Gratallops. Aquest personatge que va arribar a Nunci Apostòlic dels Regnes de Portugal, i que va ser qui va fundar l'Ermita de Consolació, patrona del Priorat. Aquest vi del celler Cesca Vicent i un dels vins amb caràcter de la zona, és un vi de terroir al igual que el personatge familiar al que està dedicat.

No vull que aquest apunt del blog sigui un mar de llàgrimes, així que parlaré de vins dedicats a algú que encara és viu:

Alice (DOQ Priorat)

L'Alice és la persona de la família que va arrencar el projecte del Celler Abadia, i el seu germà ha volgut dedicar el vi a la seva germana. Molt indicat, el vi és com l'etiqueta, molt femení, i els 18 mesos de criança no destaquen i s'integren molt bé.

Dofí (DOQ Priorat)



Genuflexió!!! Parlem d'un dels grans del Priorat, i poca gent sap que aquest vi està dedicat a un gran amic de l'Alvaro Palacios, el René Barbier. Tot el joc es basa en que l'hereu al tron de França l'anomenaven el “dofí”, i donat que l'Alvaro creu que el seu mestre és el René, va voler fer aquesta trapelleria amb un dels vins que segurament reconeixeríem entre molts per la seva personalitat, la seva frescor i els tanins rodons.

Bé fins aquí per aquest any. Us desitjo un molt feliç i ple de brindis 2010!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger